joi, 15 iunie 2017

Phoenicia Holiday Resort Mamaia - all inclusive românesc la suprapreț


O vacanță la Phoenicia de 5 nopți, all inclusive, într-un apartament (living și dormitor), pentru doi adulți și doi copii a costat cât una scumpă în străinătate. Așa că ne-am așteptat să ne dea pe spate.

Am fost la mijlocul lui iulie anul trecut. Rezervarea am făcut-o de prin februarie-martie ca să beneficiem de reducerea de 30 la sută. Chiar și așa, suma a fost una foarte mare. Nu au fost lucruri majore de reproșat, dar nici nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și al prețului.

Când am făcut rezervarea am ales un apartament cu vederea spre mare. Și am plătit în plus pentru asta 100 de euro. Mă gândeam că dacă răcesc copiii să vedem marea măcar de la geam. Mare a fost doar dezamăgirea. Marea nu se vedea decât dacă ieșeai pe balcon și te uitai după colț. Și de câte ori ieșeam, rămâneam în mână cu plasele de țânțari de la ușile balconului resortului de 4 stele.

(AICI AȘ FI PUS POZA CU MAREA DACĂ S-AR FI VĂZUT DE LA GEAM)

Apartamentul era foarte spațios. Livingul avea și o minibucătărie cu plită, cafetieră, chiuvetă, frigider și dulap cu veselă. Ne-a fost de folos pentru copii.

Plaja era cam departe de hotel. Aveau un trenuleț care ne ducea până acolo. Ceea ce le-a plăcut maxim copiilor. Nouă... nu foarte mult pentru că pierdeam timp. Plaja era murdară. Copiii nu se puteau juca în nisip. Dădeau peste tradiționalele chiștoace și alte urme lăsate de rasa umană necivilizată. Șezlongurile aveau niște saltele extrem de murdare. Ne-am luat păturica și ne-am dus pe o plajă publică, mai curată.


Unul dintre motivele principale pentru care am ales acest resort a fost activitățile pentru copii. De care nu am reușit să profităm deloc. Erau programate la niște ore nepotrivite. Cel puțin pentru copiii noștri: la 15.00 și la 21.00. La 15.00 aveau activități la piscină (ex. bătaie cu spumă) iar seara concerte cu muzică și dans pentru copii. Erau exact orele la care ai noștri dormeau sau se pregăteau să se culce.

Un mare stres am avut la restaurant. Era mereu foarte aglomerat. Iar distanța de la mesele libere la bufetele cu mâncare era foarte mare. Pentru desert și fructe, de exemplu, făceam vreo 10 minute un singur drum. Trebuia să schimbăm masa cand schimbam felul de mâncare ca să fim mai aproape. Toaletele erau și ele departe de orice (iar cu doi copii mici le vizitam des). Ne lua ore ca să mâncăm.

Partea bună era mâncarea diversificată. Mi-a plăcut ca aveau un colț cu mâncare special pentru bebeluși. Carne fiartă, ficăței, cartofi fierți. Dar de ce mai multe ori nu mai găseam nimic în recipiente.

Apa de la piscina pentru copii era foarte rece. Deși nu era deloc adâncă și ar fi trebuit să se încălzească măcar de la soare. Cred că băgau apă rece non-stop. De asta era și cam pustie.


La locul de joacă din are liber aveau puține jucării. Și alea stricate. Aveau nșite mașinuțe electrice care nu mergeau că nu aveau baterie sau roți.


Phoenicia Holiday Resort Mamaia (4 stele) nu este un hotel propriu-zis. Sunt mai multe blocuri de apartamente, așezate în formă de dreptunghi, care au în centrul lor câteva piscine.

2 comentarii:

  1. Un hotel foarte bun pentru mers cu copii este hotel INTERVENUS din statiunea Venus. Pentru noi este al 2 lea an cand mergem acolo. Nici nu zici ca esti in Romania, liniste, plaja privata, in hotel nu foarte mare. are 4 etaje cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Chiar aveam in vedere Venus-ul pentru vara asta. Am vazut ca acolo sunt multe hoteluri renovate. Si sper ca e mai putina aglomeratie.

    RăspundețiȘtergere