marți, 20 martie 2018

Rețete de făcut cu copilul în brațe: gogoși cu aromă de copilărie


Ingrediente:
500 grame de făină
2 gălbenușuri
350 ml de lapte
4 linguri de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
1 linguriță esență de lămâie
10 grame drojdie uscată
un praf de sare
2 linguri de zahăr pudră (pentru pudrat la final gogoșile)
ulei pentru prăjit

Amestec gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, sarea, esența de lămâie, laptele (călduț) și drojdia. Apoi cu făina. Frământ aluatul câteva minute până se omogenizează. Îl las la crescut o oră într-un castron acoperit cu șervet de bucătărie. Într-un loc călduț, lângă aragaz.

Întind o foaie de aluat cam de un centimetru grosime. Eu ung masa cu ulei înainte pentru a nu se lipi. Dar se poate folosi și făină. Decupez aluatul în cercuri, cu gura unui pahar. Mai las 10 minute să crească așa pe masă.

Într-o tigaie mai înaltă pun ulei cam de 3 degete. Când se încinge, pun gogoșile. Le țin pe o parte până se rumenesc, apoi le întorc și pe partea cealaltă.

După ce le scot, presar imediat zahăr pudră peste ele. Sunt foarte bune. Copiii ar mânca non-stop. Dar nu le fac prea des că nu sunt foarte sănătoase.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu