marți, 14 martie 2017

Rețete de făcut cu copilul în brațe - budincă de broccoli

De 3 ani gătesc cu o singură mână. Pentru că cealaltă a fost ocupată mereu cu câte un copil. Am modificat rețetele ca să fie mai ușor de făcut și mai atractive pentru copii. Așa că pentru cine nu a gătit niciodată, pentru cine e la primul copil sau pentru oricine n-are idee ce să gătească azi de mancare... merge o budincă de broccoli.

Ingrediente

- o pungă de 450 de gr de broccoli congelat / două buchete de broccoli proaspăt
- un ou
- două linguri de mascarpone / smântână / brânză de vaci
- parmezan ras (opțional)

Se fierbe broccoli vreo 20 de minute cu puțină sare. Se zdrobește cu furculița (să iasă ca un piure) sau la blender. Se adaugă oul crud și brânza. Se amestecă. Se pun într-un recipient pentru cuptor (fară capac). Se presară parmezan deasupra. Și se lasă cam 20 de minute în cuptor, la temperatură mică spre medie (cam 180 grade). Gata!


Copiii mei o mănâncă așa sau ca garnitură la pește. Aceeași rețetă o folosesc și pentru conopoidă.


PS La bebelușii mai mici de un an nu folosiți albuș și sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu