Ingrediente:
3 foi de plăcintă (din pachet luat de-a gata de la supremarket - de preferat cele care nu sunt congelate)
3 foi de plăcintă (din pachet luat de-a gata de la supremarket - de preferat cele care nu sunt congelate)
450 de grame de brânză de vaci
3 ouă
150 de grame de zahăr
un plic de zahăr vanilat
coajă rasă de portocală
Bat ouăle cu o furculiță până se omogenizează. Iau trei foi de plăcintă (una peste alta) și cu o pensulă (sau linguriță) întind puțin ou pe conturul lor ca să se lipească atunci când o să le rulez.
Zahărul îl amestec cu brânza, coaja de portocală, zahărul vanilat și ouăle. Mai păstrez cam o lingură din ouăle bătute pentru a unge deasupra plăcinta.
Întind compoziția pe foile de plăcintă, lăsând cam doi centimetri distanță până la margini.
Rulez apoi ușor (ca pe o clătită) și pun în tava de copt (tapetată cu hărtie de copt). Deasupra ung cu oul rămas.
Bag cam 40 de minute la cuptorul preîncălzit (aproximativ 180 de grade). Când e gata o las să se răcească și o tai în bucăți groase cam de două degete.
Poftă bună!
3 ouă
150 de grame de zahăr
un plic de zahăr vanilat
coajă rasă de portocală
Bat ouăle cu o furculiță până se omogenizează. Iau trei foi de plăcintă (una peste alta) și cu o pensulă (sau linguriță) întind puțin ou pe conturul lor ca să se lipească atunci când o să le rulez.
Zahărul îl amestec cu brânza, coaja de portocală, zahărul vanilat și ouăle. Mai păstrez cam o lingură din ouăle bătute pentru a unge deasupra plăcinta.
Întind compoziția pe foile de plăcintă, lăsând cam doi centimetri distanță până la margini.
Bag cam 40 de minute la cuptorul preîncălzit (aproximativ 180 de grade). Când e gata o las să se răcească și o tai în bucăți groase cam de două degete.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu