Ingrediente:
4 castraveți mai mari
250 de grame de iaurt grecesc (10% grăsime)
2 linguri de ulei de măsline
2 căței de usturori
1 lingură de zeamă de lămâie
sare
Castraveții îi dau prin răzătoarea mare. Eu nu îi curăț de coajă. Mi se par mai gustoși așa. Îi pun apoi într-o sită la scurs. Este foarte important să iasă apa din ei. Îi mai și presez cu mâna. Iar când cred că a ieșit toată apa, îi mai las 5 minute și îi presez iar.
Usturoiul îl toc mărunt. Îl amestec cu uleiul, lămâia, iaurtul și sarea. Apoi pun sosul peste castraveți și amestec tot.
Copiii nu se dau în vânt după tzatziki, dar gustă de la mine când mă văd mâncând.
Poftă bună, mămici! Și tătici (dacă mai rămâne și pentru voi)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu