marți, 5 septembrie 2017

Rețete de făcut cu copilul în brațe: Musaca pentru bebeluși (și nu numai)


Ingrediente:
300 de grame de piept de pui tocat
6 cartofi
jumătate de ceapă
2 roșii
un ou
mărar
unt, lapte (pentru piure)
brânză pentru ras (opțional)

Toc pieptul de pui (la mână sau la mașină). Tai mărunt ceapa și o pun în tigaie într-o lingură de ulei. Nu o prăjesc, doar o călesc puțin. Apoi adaug carnea și jumătate de cană de apă.

Roșiile le dau prin răzătoare (astfel încât să scap și de coaja lor). Pun sucul de roșii și mărarul în tigaie peste carne și las să fiarbă cam 10 minute. Apa trebuie să scadă aproape de tot.

Cartofii îi fierb. Și îi fac piure (cu unt, lapte).

Într-o tavă pentru cuptor întind jumătate de piure. Apoi carnea. Și cealaltă jumătate de piure deasupra.
Bat un ou și îl întind peste musaca. Dacă aveti bebelușul peste un an, puteți să radeți și brânză sărată deasupra.

Pun musacaua la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.


PS Cantitățile pe care vi le-am dat sunt pentru o musaca mai mare, pentru toată familia.
La bebelușii sub un an nu puneți sare, ulei sau albuș de ou. Este foarte bună și așa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu