miercuri, 11 octombrie 2017

Rețete de făcut cu copilul în brațe: Chifteluțe marinate



Ingrediente:
300 grame carne tocată de vită
două felii de pâine fără coajă
un ou
100 ml de suc de roșii mai gros
o ceapă
mărar (uscat sau proaspăt tocat)
un praf de usturoi (pentru chiftele)
un cățel de usturoi (pentru sos)
sare

Bag feliile de pâine în apă. Le storc bine și le fărâmițez cât pot de mult. Le amestec cu carnea, praful de usturoi, mărarul, oul și sarea.

Mă apuc de sos. Călesc ceapa și usturoiul. Apoi adaug în cratiță sucul de roșii și apă cam de două degete (cât să acopere chiftelele). Formez chifteluțele (de mărimea unor perișoare) și le pun în cratiță când începe să fiarbă sosul. Le țin 30 de minute până scade sosul.

De obicei, le dau copiilor să le mănânce cu piure.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu