ZBORUL
Copiii nu mai puteau de nerăbdare să zboare cu avionul. Le-am povestit în detaliu cum va fi. N-au avut nicio frică, reținere. Remus are 4,5 ani și Vlad 2,5 ani. Decolarea și zborul până la Munchen (o oră și jumătate) au fost ok.
Remus m-a întrebat la un moment dat: "Dacă ne prăbușim de aici, murim?" I-am zis că da. Apoi a continuat Vlad: "Capul, PRAF! Ochii, PRAF! Nasul, PRAF!" Sper că nu era nimeni prin preajmă cu frică de avion...
Am avut la noi cărți de activități, de colorat, cu abțibilduri. Au fost și la toaletă în avion și li s-a părut interesant. Mai ales că am avut și turbulențe exact când intram cu Remus la wc.
La aterizare, Vlad nu a mai vrut să stea pe scaunul lui. Îl apucase deja oboseala pentru că era trezit cu noaptea-n cap. Și a început să plângă că vrea în brațe. A stat la tati în brațe prins cu o centură suplimentară.
HOTELUL
În jurul parcului sunt mai multe hoteluri tematice și un camping (cu căsuțe și zonă pentru rulote). Noi am stat în hotelul care se cheamă Castelul regelui. E făcut ca un castel din piese lego în cele mai mici detalii.
Am avut o cameră mare, cu un pat matrimonial și două paturi suprapuse pentru copii.
Cum am intrat, băieții au și găsit într-o scorbură o comoară. O ladă plină cu piese lego. Care au ajuns instant peste tot!
Camera era plină de detalii pe care le-au descoperit cu chiuituri. Pe pereți erau gărgărițe, libelule, păianjeni uriași făcuți din piese lego.
Pe holurile hotelului, pardon, castelului (!), erau făclii la fiecare ușă, candelabre și se auzea în surdină o muzica de palat. Într-o dimineață, copiii au deschis ușa pentru că au auzit zgomot pe hol. S-au întors cu abțibilduri. Doamna care se ocupa de curățenie i-a văzut și le-a dat. E doar un exemplu de cât de drăguți erau toți care lucrează acolo.
Mai era un hotel tematic, abia deschis. Hanul piraților. Cu un loc de joacă uriaș în față.
Căsuțele de camping erau grupate pe teme. Unele erau din Egiptul antic, altele erau pentru pasionații de mașini de curse. Fiecare grup de căsuțe era în jurul câte unui loc de joacă.
DRUMUL SPRE PARC
În parcul propriu-zis se ajunge pe un drum amenajat prin pădure. De fapt, întreaga zonă este împădurită, cu brazi înalți de zeci de metri, cu multă liniște, foarte izolată.
Ne-am simțit ca la munte. Dimineața începea "migrația" prin pădure către parc. Copiii, cu părinții după ei, se grăbeau să ajungă să se distreze.
PARCUL DE DISTRACȚII
În parc sunt zone împărțite în funcție de colecțiile Lego. Au zona de Lego Dulpo care este pentru bebeluși. Cu trenuleț, căsuțe, tobogane, toate făcute din piese uriașe de lego.
În zona de Lego Duplo găsești mâncare, sucuri, piureuri de fructe și consumabile pentru bebeluși. Este un magazin Hipp care are și zonă de alăptat, de preparat biberoane, cu cuptor cu microunde, apă caldă, măsuțe și scăunele de bebeluși.
Am ajuns apoi în zona Lego City. Cu secție de poliție, cu trenuleț suspendat. Acolo ne-am pierdut într-un labirint cu oglinzi unde hoții ascunseseră o comoară furată.
În secția de poliție puteai să faci portretul unui polițist, cam cum se face un goblen. Din lego, evident.
Am intrat și în Castelul Dragonului care avea două montagne russe. Unul foarte înalt. Altul, puțin mai jos. Pe care m-am dat cu Remus. Mi-a zis că i-a fost puțin frică dar că mai vrea o dată. Ne-am dat din nou.
La mașinuțele electrice, Remus a vrut de 4 ori. A primit și un permis de conducere la final, de care e tare mândru.
Avioanele le-au plăcut la amândoi. Mai ales că aveau o manetă pe care o puteau ei controla și care ridica sau cobora avionul în timp ce se învârtea.
Și bărcuțele cu motor le-au putut conduce singuri. Aveau o pedală pentru accelerație și volan. Dar nu aveau voie neînsoțiți. Și aici ne-am dat de multe ori.
O zonă în care se pierd și adulții este cea de machete. Orașe întregi și clădiri celebre reproduse la scară lego. Turnul Eiffel, Burj Khalifa, Casa Albă, cartiere întregi din Veneția sau Asia. Din loc în loc sunt puse butoane. Când apeși fie începe să meargă o bărcuță, fie se mișcă un omuleț, fie pornește o sirenă de pompieri. Sunt interactive.
Zona Sea World Atlantis. Este un acvariu cu tunel pe sub el. Iar în apă, pe lângă rechini adevărați și pisici de mare am descoperit omuleți lego și submarine.
Erau câteva acvarii în care copiii puteau să bage capul. Ca într-un clopot de sticlă. Iar peștii înotau în jurul lor.
Fabrica Lego. Am intrat și am văzut cum se fac piesele lego. Cum se toarnă, vopsesc și asamblează.
Am mers și cu un trenuleț care face ocolul parcului și ne-am suit într-un turn înalt de 69 de metri, de unde vedeam tot ce era în jur.
În zona Egiptului Antic ne-am plimbat cu mașinuțe într-un tunel unde ne apăreau șerpi, hoți pe care trebuia să-i împușcăm cu puști cu laser.
FLORILE
În tot parcul miroase a flori și nicio bucățică de pământ nu e lăsată la voia întâmplării. Lalele, panseluțe, narcise. Zici că ești într-o grădină botanică.
MÂNCAREA
Dimineața și seara erau deschise restaurantele din zona hotelurilor, din afara parcului. Toate erau restaurante tematice, toate cu locuri de joacă interioare. Restaurantul piraților, de exemplu, era făcut ca o grotă, chelnerii erau îmbrăcați în pirați, copiii primeau câte un batic cu cap de mort pe care să și-l pună la gât când mănâncă.
La prânz se putea mânca la restaurantele din interiorul parcului. Foarte multe, de la specific asiatic până la italian sau american. Înghețată, gogoși, gofre, pe toate drumurile. Ah, și dacă nu știați, așa arată un hamburger și un hotdog din înghețată.
TOALETELE
În parc erau peste tot toalete. În care se putea intra din interiorul restaurantelor sau de afară. Atât de multe că nu erau niciodată aglomerate. Aici am văzut pentru prima dată 4 tipuri de toalete. Erau pentru femei, pentru bărbați, pentru familii și pentru familii care au membri cu handicap.
În toate erau chiuvete și uscătoare de mâini speciale pentru copii (adică mai mici și puse mai jos), cu săpun pentru copii (de la Hipp), cu mese de înfășat dotate cu șervețele umede și dezinfectant. Inclusiv la cele pentru bărbați erau mese de înfășat. Iar în cele pentru familii, nu mai zic. Acolo intram toți patru într-o încăpere mai mare decât dormitorul nostru. Era mult mai comod așa decât să intrăm cu fiecare copil în parte, apoi noi pe rând, la toaletele obișnuite.
Peste tot erau parcări pentru cărucioare. Majoritatea avea niște roabe (nu știu cum să le zic) în care puneau 2-3 copii și bagaje.
Noi eram cam singurii cu copii mici și fără cărucior sau sistem de purtare.
N-are rost să mai spun că băieților le-a plăcut enorm. Mie mi s-a părut foarte relaxant să fiu într-o lume făcută exact pentru orice nevoie a copiilor sau a părinților. M-am simțit bine și între atâția părinți care erau din același film cu noi. Nu am auzit români, nu am văzut părinți cu un singur copil. Majoritatea erau cu doi. Mulți erau cu câte un bebeluș și un frate mai mare. Am vorbit cu o mamă care avea o fetiță de 6 săptămâni. Venise pentru fratele ei de 3 ani.
Totul este atât de child friendly, atât de bine gândit încât singura ta grijă, ca părinte, este să te bucuri împreună cu copiii. Și da, chiar și un adult se poate distra acolo. Ca să nu mai zic că timp de 5 zile nu am gătit, nu am făcut curat, am mâncat de 3 ori pe zi stând la masă, am reînvățat să mănânc cu furculița și am dormit la prânz. De spălat haine nu am scăpat. A trebuit să spăl câteva pentru copii. Și le-am uscat pe podeaua încălzită din baie. Le întorceam periodic, ca pe clătite. Cred că se cruceau nemții dacă mă vedeau.
COSTURI
Am stat 4 nopți. Și am avut practic 4 zile pline în parc. În 3 zile am reușit să trecem prin toate atracțiile iar în a patra zi ne-am dat în tot ce le-a plăcut copiilor cel mai mult. Trebuie avut în vedere că programul parcului este de la 10.00 la 17.00 (poate vara e mai lung). Noi ne opream la 13.00 să mâncăm și apoi îi duceam pe copii la somn.
Avionul dus-întors până la Munchen costă 170 de euro de persoană. Cazarea, 4 nopți pentru 4 persoane, cu mic dejun, bilete de intrare în parc pentru 2 zile (acolo am mai cumpărat pentru încă două zile) a fost 1.200 de euro.
Prețurile sunt estimative. Cu cât cumperi mai din timp, cu atât e mai puțin. Mai ales la avion. Există și varianta prin Frankfurt, mai ieftină.
Din Munchen se ajunge pe autostradă într-o oră și jumătate la Gunzburg, unde este Legoland Feriendorf. Și pentru asta sunt mai multe variante. Fie închiriezi mașină, fie iei un autobuz pus la dispoziție de hotel (contra-cost). Mașina e mai scumpă și am stat mult la cozi prin aeroport până am luat-o (chiar dacă am plătit-o anticipat). Dar la câte opriri am făcut pe drum pentru pipi sau altele... nu aveam cum să mergem cu un autobuz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu