Le mâncăm și acasă, dar mai ales în deplasare. Parcă sunt și mai gustoase când le mâncăm în parc.
un pachet de foietaj congelat
300 de grame de ricotta
2 linguri de somon mărunțit (fierbeți o bucățică de somon vreo 10-15 minute sau folosiți somon fume)
1 ceapă verde
2 ouă
parmezan ras (opțional)
Lăsați din timp la decongelat aluatul. Nu-l deruluați până când nu s-a dezghețat complet pentru că se rupe. Între timp amestecați ricotta cu ceapa tăiată mărunt, cu somonul și un ou.
Întindeți amestecul pe foaia de aluat. Lăsați loc la margini.
Rulați dinspre exterior spre interior, din ambele părți.
Tăiați apoi felii groase de un deget. Le puneți pe tavă, le ungeți cu un ou bătut și radeți parmezan.
Băgați la cuptor (preîncălzit) cam 25 de minute, la 180 de grade. Le scoateți când vedeți că s-au rumenit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu